`

THERE IS NO GOD EXCEPT ALLAH
read:
MALAYSIA Tanah Tumpah Darahku

LOVE MALAYSIA!!!                                                                                                                                     KKLIU 1211/2017
CLICK HERE :http://oze.my/Thursday, July 13, 2017

[VIDEO] Husam Dakwa Anuar Tan Berbohong Tentang Alamat Climate Protector

ADUN Salor, YB Husam Musa mempersoalkan mengenai kesahihan alamat syarikat Climate Protector yang telah disebut oleh exco kerajaan negeri kelantan, YB Anuar Tan Abdullah di dalam ucapan penggulungan persidangan dewan undangan negeri Kelatan pada 11 Julai 2017. 

Anuar Tan telah menyebut bahawa alamat syarikat Climate Protector adalah di PT327 Tingkat 1, Bangunan MPKB, Pasar Berek 12, Kota Bharu. 

Namun setelah disemak oleh Husam ternyata bahawa syarikat berkenaan (Climate Protector) tidak beralamat di situ, ia hanya didaftarkan bersama berpuloh-puloh syarikat lain dengan sebuah syarikat perkhidmatan Kesetiausahaan dan Pengurusan bernama "Erra Management & Secretarial Services". 


Husam melahirkan rasa kehairanannya bagaimana sebuah syarikat yang menguruskan sejuta ekar hutan simpan bagi perdagangan karbon yang bernilai berbilion ringgit seperti dakwaan Anjuar Tan, tidak mempunyai alamat operasi yang mempunyai kakitangan tetapi hanya menggunakan alamat setiausaha syarikatnya sebagai alamat berdaftar. 

Husam juga menyatakan bahawa alamat-alamat Climate Protector yang lain seperti alamat seperti mengikut lamanwebnya: B 5, Plaza Mt Kiara, tidak wujud. 

Begitu juga alamat mengikut dokumen perjanjian: No 5-2, Jalan Wangsa Delima 10, Wangsa Link, KL, tidak wujud. 

Husam mempersoalkan sebagai sebuah syarikat bertaraf antarabangsa di bawah mekanisma UN, tidak mempunyai pejabat tetapi mendakwa mempunyai pejabat? 

Beliau turut mempertikaikan bagaimana Anuar Tan boleh menegaskan hal ini tanpa memeriksa sama ada faktanya benar atau tidak? 

"Bukankah itu satu pembohongan? Dan percaya pada pembohongan. Dan menyambung pembohongan," kata Husam. 

Husam seterusnya menyatakan "Integriti YB boleh tercemar. Bukankah ini boleh dijadikan petanda stok integriti CP bercampur karbon dioksida yang tinggi?

Sementara itu rata-rata orangramai mempertikaikan kenyataan Anuar Tan yang mereka sifatkan Anuar Tan telah berbohong di dalam dewan. 

"Lazimnya sebuah syarikat yang tidak mempunyai alamat operasi adalah syarikat untuk menipu supaya mereka tidak dapat dikesan dan dijejaki," kata seorang bekas penjawat awam yang kini sedang menjalankan perniagaan enterprais. 

"Jika saya sendiri yang berniaga sekadar sebuah enterprais sahaja terpaksa menyewa bangunan sehingga RM1,000 sebulan dan menggaji empat orang kakitangan untuk perniagaan saya yang kecil ini, memang pelik jika sebuah syarikat Sdn Bhd yang diberikan kuasa oleh kerajaan negeri menguruskan sejuta ekar tanah di Kelantan tidak mempunyai alamat operasi yang tetap," katanya lagi. 

Sementara itu seorang bekas guru yang juga pernah menjadi calon pilihanraya memuatkan di dalam status facebooknya menulis dengan sinis: BERIKUT IALAH TULISAN HUSAM YANG DIPETIK DARI FACEBOOK
Sekejap tadi saya telah menghantar pesanan SMS kepada YB Dato Anuar Tan seperti di bawah:

Salam YB Dato Anuar Tan. Jom! Melawat Pejabat CP di Berek 12.

Ucapan penggulungan Dato semalam menyebut dengan penuh yakin bahawa Pejabat Climate Protectors adalah di PT327 Tingkat 1, Bangunan MPKB, Pasar Berek 12, Kota Bharu.

Kami berkesempatan melawat alamat yang dinyatakan oleh Dato tengah hari ini. Kami tidak menemui pejabat yang dinyatakan.

Alamat itu menempatkan Pejabat Setiausaha Syarikat iaitu Erra Management & Secretarial Services.

Saya telah menanyakan pengurusan Erra Management dan mengesahkan tidak wujud pejabat CP di situ.

Bagaimana YB boleh menegaskan hal ini tanpa memeriksa sama ada faktanya benar atau tidak?

Ini membawa kesan berbohong di dalam DUN. Ini menjadikan kesemua tiga premis yg dinyatakan oleh CP sebagai tidak wujud.

Alamat mengikut laman web: B 5, Plaza Mt Kiara, tidak wujud.

Alamat mengikut dokumen perjanjian: No 5-2, Jalan Wangsa Delima 10, Wangsa Link, KL, tidak wujud.

Sebuah syarikat bertaraf antarabangsa di bawah mekanisma UN, tidak mempunyai pejabat tetapi mendakwa mempunyai pejabat?

Menghairankan.

Saya bayangkan, untuk menguruskan sejuta ekar hutan simpan bagi perdagangan karbon yang bernilai berbilion ringgit seperti dakwaan YB, pejabat nya penuh dengan kaki tangan dan pakar, peralatan canggih serta sibuk dengan pelbagai acara pengurusan.

Paling tidak, seorang staf untuk melayan pertanyaan.

Semua itu di alam maya atau perdaya? Tapi kenapa mendakwa ada pejabat di alam nyata? Pada hal nyata tidak ada.

Bukankah itu satu pembohongan? Dan percaya pada pembohongan. Dan menyambung pembohongan.

Integriti YB boleh tercemar. Bukankah ini boleh dijadikan petanda stok integriti CP bercampur karbon dioksida yg tinggi?

Menghairankan 'ore cerdik supo ambo' yg disebut oleh YB ditujukan kpd YB sendiri semasa berucap semalam, berani meluluskan sejuta ekar hutan untuk diurus oleh sebuah syarikat yang tidak berpejabat.

Tetapi berbohong adalah satu keberanian yang lebih menghairankan.

YB Dato Husam Musa
Naib Presiden Parti AMANAH Negara,
ADUN Salor, Kelantan
12 Julai 2017/18 Syawal 1438

No comments:

Post a Comment