
Tertuduh berusia 25 tahun membuat pengakuan berkenaan di hadapan Hakim Zulkifli Abllah.
Mengikut pertuduhan pertama hingga ketiga, tertuduh didakwa menganiaya anak perempuannya dengan cara memukul dan menendang di kepala, kaki, dan pinggang kanak-kanak.
Perbuatan itu dilakukan di sebuah rumah di Kampung Kubang Badak Kedai Lalat Telok Mesra, dekat Bachok, 12.54 tengah hari hingga 2.11 petang, pada 30 Mac dan 13 Jun 2024, lapor Harian Metro.
Kesalahan itu didakwa mengikut Seksyen 31(1)(a) Akta Kanak-Kanak 2001 (Akta 611) yang boleh dihukum di bawah Seksyen 31 (1) akta sama yang memperuntukkan hukuman denda tidak lebih RM50,000 atau penjara tidak lebih 20 tahun atau kedua-duanya.
Pendakwaan dikendalikan oleh Timbalan Pendakwa Raya Kamarul Hasyime Rosli, manakala tertuduh diwakili Muhammad Zulfaqar Al Basysyar dan M Taufikrullah Rusli.
Mahkamah menetapkan 24 Feb sebagai tarikh sebutan semula kes untuk serahan dokumen. - FMT
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.