`


THERE IS NO GOD EXCEPT ALLAH
read:
MALAYSIA Tanah Tumpah Darahku

LOVE MALAYSIA!!!


 


Monday, June 30, 2014

MANTAN TIMBALAN MENTERI PENDIDIKAN TINGGI LETAK JAWATAN SEBAGAI FELO PENYELIDIK KANAN UNIVERSITI MALAYA (UM) KERANA CAMPUR TANGAN KEMENTERIAN PENDIDIKAN MENGARAHKAN PENGARAH/PENGASAS UMCEDEL LETAK JAWATAN.


Hari ini di akaun laman sosial Facebook miliknya .. Dato' Saifuddin Abdullah Mantan Timbalan Menteri Pendidikan Tinggi dan MKT UMNO serta bekas Ahli Parlimen Temerloh telah menghebahkan kepada dunia bahawa beliau akan melepaskan jawatannya sebagai Felo Penyelidik Kanan UM berkuatkuasa hari atas prinsip kebebasan akademik dan solidariti terhadap penganiayaan yang diterima oleh Profesor Dato' Dr Redzuan Othman yang diarah letak jawatan atas campur tangan dan arahan Kementerian Pendidikan.

"Prof Dtk Dr Redzuan Othman adalah Pengarah-Pengasas UMCEDEL & Dekan FSSS UM. Olh krn arahan daripada pihak trtentu d KPM, baru2 ini beliau diarah meletak jawatan sbg Pengarah UMCEDEL. Tapi beliau tidak menghebohkan cerita ini. Hari ini, beliau tidak disambung sbg Dekan (walaupun dicalon olh pnsyarah2 FSSS). Cerita ini disiarkan MsianInsider hari ini. ..Sy tahu akn cerita ini sejak awal (melalui beliau dan VC UM)...Prof Redzuan terima kedua2 keputusan ini dgn brlapang dada...Atas prinsip kebebasan akademik & solidariti dgn beliau, sy meletak jawatan sbg Felo Penyelidik Kanan UM hari ini".

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.