`


THERE IS NO GOD EXCEPT ALLAH
read:
MALAYSIA Tanah Tumpah Darahku

LOVE MALAYSIA!!!


Friday, October 30, 2015

Berita Gembira Buat Anak Zahid Hamidi - Kabinet Putuskan VAPE Tidak Akan Diharamkan.


Mesyuarat Kabinet hari ini memutuskan bahawa kerajaan tidak akan mengharamkan penggunaan rokok elektronik atau vape di negara ini lapor Berita Harian.

Perkara itu disahkan Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob menerusi entri Facebook beliau hari ini. 

"Berita baik untuk pengguna vape, pembuat vape dan peniaga vape.. Kabinet hari ini memutuskan untuk tidak mengharamkan penggunaan vape. "Terima kasih kepada Perdana Menteri (Datuk Seri Najib Razak) dan kerajaan yang memahami aspirasi anak muda," katanya seperti yang dilaporkan oleh Berita Harian. 

Sebelum ini, Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr S Subramaniam memaklumkan bahawa kerajaan akan mempertimbang untuk mengharamkan penggunaan vape dalam masa terdekat bagi mengelak risiko lebih buruk terhadap kesihatan penggunanya. Bagaimanapun, nada berbeza disuarakan timbalannya, 

Datuk Seri Dr Hilmi Yahaya, semalam yang memberitahu belum ada keputusan muktamad dibuat berhubung cadangan pengharaman rokok elektronik. Justeru itu katanya, penjualan dan penggunaannya tidak dihalang, berikutan setakat ini tiada undang-undang khusus mengenainya. 

Dr Hilmi juga menyatakan kementeriannya akan mengadakan perbincangan dengan pihak berkepentingan mengenai penggunaan dan penjualan rokok elektronik itu sebelum merangka akta baharu.

1 comment:

  1. Sebelum saya ceritrakan kisah hudupku terlebih dahulu perkenalkan nama saya Pak Kusniadi. Dari Bogor. saya hanya ingin berbagi ceritah dengan kalian semua para penggilah togel, awalnya itu saya hanya kuli bagunan,punya anak dua,dan istri saya hanya penjual syayur keliling dikampung kami , ekonomi kami sangat pas-pasan, hutan tambah numpuk, anak saya juga butuh biaya sekolah,hidup ini bener-bener susah.Tapi akhirnya ada teman saya yang bilang bila mau merubah nasib coba hubungi nomor hp MBAH JEJE TRIJAYA katanya dia bisa membantu orang yang lagi susah. jadi saya lansung hubungi MBAH JEJE TRIJAYA, dan saya menceritakan semuanya, tenteng keluarga kami akhirnya saya di kasih angka ghaib [4d,] sudah 3x putaran tembus,dengan adanya MBAH JEJE TRIJAYA,saya sekeluarga bersukur semua utang saya lunas bahkan sekarang saya sudah buka usaha. silahkan anda buktikan sendiri insya allah anda tidak akan kecewa dari angka ghaib MBAH JEJE TRIJAYA bagi yang berminat hubungi MBAH JEJE TRIJAYA di nomor ini: 0823 3737 6471 dan saya sudah buktikan sendiri angka ghaibnya demih allah demi tuhan...ini kisah nyata dari saya,terima kasih.

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.