`


THERE IS NO GOD EXCEPT ALLAH
read:
MALAYSIA Tanah Tumpah Darahku

LOVE MALAYSIA!!!


 


Saturday, August 31, 2013

ADA ORANG CUBA PECAHKAN PEMUDA SABAH-JAMAWIJAAFAR JADI MANGSA?
Nampaknya sudah ada suara-suara sumbang yang mahu melihat Pemuda UMNO Sabah berantakan. Umum tahu Ketua Pemuda UMNO Tenom sudah mengumumkan bahawasanya dirinya telah menawarkan diri untuk bertanding sebagai Naib Ketua Pemuda UMNO Malaysia menggantikan Dato' Razali Ibrahim yang sudah habis umur.

Sudah sekian lama tiada yang berbunyi secara tiba-tiba ada orang bukan daripada Sabah menulis mengatakan Jamawi Jaafar tidak disenangi oleh Pemuda daripada Sabah. Namun begitu tulisan tersebut teramatlah dangkal selepas Pemuda UMNO Sabah sebenarnya menyokong Saudara Jamawi Jaafar untuk bertanding termasuk beberapa nama lain yang akan bertanding sebagai Exco Pemuda UMNO Malaysia.

Menurut keratan akhbar di atas. "Endorsement" daripada seluruh bahagian di Sabah telah bersetuju dengan Jamawi Jaafar. Nampaknya ada yang cuba hidupkan api yang tidak sepatutnya menyala. Maaf! Keris dah tanya Pemuda Sabah. Mereka semua nafikan tulisan yang mengatakan Jamawi tidak disenangi.

Terus terang Keris katakan jika ada yang tersebar di Media Sosial pasal Pemuda Sabah tak sokong Jamawi, itu semua hanya rekaan. Jangan samakan Pemuda dengan Majlis Tertinggi UMNO. Yang menulis itu tampak buta politik bila dia bertanya berapa ramai pemimpin Sabah mahu bertanding. Cuba nafikan UMNO Sabah? Salah tu. Kita UMNO Malaysia.

UMNO parti demokrasi! Siapa pun boleh bertanding namun Keris melihat Jamawi merupakan calon Naib Ketua yang mampu memperkukuh dan memperkasakan Pemuda UMNO Malaysia dengan Pemuda dari Borneo berganding bahu dengan Pemuda dari Semenanjung.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.