`


THERE IS NO GOD EXCEPT ALLAH
read:
MALAYSIA Tanah Tumpah Darahku

LOVE MALAYSIA!!!

Sunday, June 1, 2014

Polis Tangkap Ibu Mangsa Rogol Pula, Mengapa?INILAH antara sembilan suspek termasuk tiga beranak membabitkan kes dua remaja perempuan dirogol dibawa anggota polis untuk mendapat perintah tahanan reman di Mahkamah Majistret Kota Bharu, Kelantan semalam.

KOTA BARU: Wanita yang menyebat terhadap suspek kes rogol anak perempuannya yang berusia 13 tahun kini ditahan polis. Wanita berusia 38 tahun itu ditahan bersama-sama suaminya, 40, dan anak lelaki mereka, 22.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kelantan,  Komisioner Lai Yong Heng berkata ketiga-tiganya ditangkap di rumah mereka di Kampung Gong Bayor, Kampung Raja, Terengganu pada pukul 9 malam.

"Mereka ditahan oleh pasukan Jabatan Siasatan Jenayah dari Polis Kontinjen Kelantan dan direman selama tujuh hari.
"Mereka adalah suspek kerana menyebabkan kecederaan parah kepada dua orang lelaki. Ini adalah satu jenayah yang serius dan ia menjadi tugas polis untuk bertindak dan menyiasat kes itu," kata ACP Lai dalam satu temu bual di sini, Sabtu.

Polis katanya, perlu melakukan tugas untuk menegakkan undang-undang walaupun orang ramai menyatakan simpati dan sokongan untuk wanita itu dan keluarganya. Baru-baru ini klip video selama 37 saat yang menunjukkan wanita berkenaan sedang menyebat seorang lelaki menjadi viral di Internet.

Mangsa, lelaki berusia 28 tahun itu diikat kaki dan tangannya serta seluarnya ditarik ke bawah hingga mendedahkan punggungnya. Wanita itu dilihat menggunakan objek panjang seperti kayu atau rotan untuk memukul lelaki itu di bahagian belakang, badan dan kepala.

Insiden itu dilapor direkodkan di Pantai Seri Tujuh, Tumpat pada kira-kira pukul 5 petang pada hari Khamis. Lelaki tersebut yang mengalami kecederaan di punggung, tangan dan muka sebelum itu ditangkap oleh anak wanita berkenaa dan suaminya.

Mereka kemudiannya menghantar lelaki itu ke balai polis. Namun polis terpaksa menghantar lelaki itu ke Hospital Universiti Sains di Kubang Kerian selepas dia mengalami darah beku di kepala.

Dia ditangkap bersama-sama dengan lelaki lain berhubung kes rogol seorang gadis di Tawang, Bachok, pada 22 Mei lalu. Seorang lagi lelaki yang terlibat sebelum ini juga diserang oleh sekumpulan orang awam sebelum diserahkan kepada polis. Kedua-dua lelaki itu didakwa merogol remaja perempuan itu beberapa kali dalam sebuah rumah. (mStar)

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.