`


THERE IS NO GOD EXCEPT ALLAH
read:
MALAYSIA Tanah Tumpah Darahku

LOVE MALAYSIA!!!





Wednesday, October 30, 2013

Polis Sedang Mencari Individu Pertama Sebar Gambar Kematian Pegawai Bank Ambank.

Kepala hotak Soz Cyili
Polis kini sedang giat memburu individu pertama yang mula2 sekali sebarkan gambar tersebut di FACEBOOK.



Aka laman sosial.

Aku tak sure kenapa polis nak buru individu tersebut. Adakah kerana keluarga kepada mangsa sudah membuat laporan polis dan rasa terjejas dengan tindakan oleh individu tersebut ataupun kerana ini sebagai pengajaran supaya di lainkali pengguna2 media sosial ber-ahti2 dalam setiap perkongsian mereka. Jangan sampai ada yang tersinggung lebih2 lagi bila ia babitkan kematian.

Kalau nak tahu, polis juga telah sebut beberapa kali penyebaran gambar seperti itu telah menyalahi akta tertentu dan individu yang melakukan kesalahan di bawah akta tersebut boleh ditangkap dan di dakwa..

Wow..

Dan ini juga mungkin sebagai final warning dari PDRM bahawa selepas neh mereka mungkin tidak akan tolerate lagi dengan sebarang penyebaran gambar2 atau bukti2 di lokasi kejadian sehingga menjejaskan siasatan mereka..  

Ada kemungkinan juga tue. Sebab baca statement Shabery Cheek pun menjurus ke arah itu. Yang sebenarnya gambar tersebut kalau disensor tak menimbulkan masalah. Seperti yang disebarkan oleh wartawan2 akhbar online dan kertas.

Tapi yang jadi masalah ialah gambar tersebut tidak di sensor. Itu yang mengecikkan ahti keluarga arwah.

Tapi kan siyes la.. perlu ke POLIS buru yang tukar sebar di saat tukang rompak dan bunuh belum ditangkap lagi? Pendapat aku selesaikan kes ikut tingkat kepentingan. Yang lebih penting kat sini tangkap dulu penjenayah tersebut. Kes neh mengundang kemarahan orang ramai. Bila dah dapat penjenayah sebenar baru la sembang bab lain. Kalau tak takut jadi bahan gelak orang jek.

Lue fikirla sendiri.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.