`


THERE IS NO GOD EXCEPT ALLAH
read:
MALAYSIA Tanah Tumpah Darahku

LOVE MALAYSIA!!!

Thursday, April 28, 2016

Tabung Haji Umum Johan Abdullah Ganti IsmeeBerkuat kuasa 1 Julai ini, Datuk Johan Abdullah akan dilantik sebagai Pengarah Urusan Kumpulan dan Ketua Pegawai Eksekutif Lembaga Tabung Haji menggantikan Tan Sri Ismee Ismail.

Pengerusi Tabung Haji, Datuk Seri Abdul Azeez Abdul Rahim, berkata penyerahan tugas oleh Ismee adalah selaras dengan pelan penggantian yang dirancang sejak Januari 2015.

"Kepimpinan dan visi Ismee banyak menyumbang kepada kejayaan Tabung Haji sehingga memperoleh pengiktirafan dan penghormatan di peringkat antarabangsa.

"Kami berbangga dan berterima kasih dengan kepimpinannya sepanjang tempoh melebihi 10 tahun, Tabung Haji berjaya melalui transformasi yang telah meningkatkan prestasi kewangan ke ahap yang membanggakan," katanya menerusi satu kenyataan.

Bagaimanapun, Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli, Selasa lalu, berkata peletakan jawatan Ismee memang sudah dijangkakan berikutan pendedahan beliau berhubung tata kelola dan kedudukan kewangan Tabung Haji sebelum ini.

Katanya, Ismee juga adalah ahli lembaga pengarah dalam firma kontroversi 1MDB dan kemungkinan akan disiasat tidak lama lagi.

Rafizi sebelum ini mendakwa Tabung Haji membabitkan diri dalam pelaburan berisiko termasuk jaminan RM1 bilion kepada sebuah anak syarikat 1MDB yang bermasalah.

Beliau juga menggesa CEO baru untuk melakukan audit khas mengenai kedudukan kewangan dan operasi kumpulan itu dan dibentangkan sebagai kertas putih di Parlimen sebelum akhir tahun ini.

Johan menyertai Tabung Haji pada 15 Januari 2015 sebagai Timbalan Pengarah Urusan Kumpulan.

Sebelum itu, beliau adalah Pengarah Urusan Kumpulan dan Ketua Pegawai Eksekutif BIMB Holdings Berhad.

1 comment:

  1. PENGAKUAN SAYA BERSAMA KELUARGAKU INI BUKAN CERITA ATAU PUN REKAYASA BENER-BENER TERBUKTI SAMA SAYA.

    Terima kasih sebesar-besarnya yang kami ucapkan kepada mbah warjoh yang telah memberikan keberhasilan dan keberuntungan bagi keluarga saya.berkat bantuan beliau saya sekarang sudah hidup tenang karena suamiku sudah punya usaha tambak yang luasnya sekitar 5 hektar kurang lebih. begitupun juga saya dirumah buka warung sembakau dan sekarang pun saya sekeluarga tidak di kejar-kejar hutang lagi. mulanya keluarga Kami di berikan angka gaib hasil ritual dari mbah warjoh yang sangat Jitu 100% dijamin tembus.sehingga keluarga saya sekarang merasa tenang lagi.sekali lagi terima kasih mbah jasamu dikeluarga saya tidak akan terlupakan.Jika anda butuh angka gaib hasil ritual mbah warjoh silahkan Tanyakan aja Pada mbah dinomer hp beliau di: 0851 4534 4218 atau silahkan KLIK DISINI Terima kasih.


    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.