`


THERE IS NO GOD EXCEPT ALLAH
read:
MALAYSIA Tanah Tumpah Darahku

LOVE MALAYSIA!!!


 


22 May 2024

Wednesday, December 29, 2010

EXPOSED: ROMANCE BETWEEN PERMAISURI SITI AISHAH AND SYED ABDULLAH AL ATTAS - WHO'S MISTAKE?


Salah Siapa? (1)Kenapa Perkara Ini Berlaku Kepada Siti Aishah? dan Situasi Sekarang Mengenai Keseluruhan Kes Saman.


Analisa:

Untuk menjawab soalan Kenapa situasi ini berlaku pada Aishah? 2 kartu metafizik ini dapat memberi gambaran:

Yang membawa Aishah malapetaka ini ialah:

1] Nafsu syawat yang tidak dibendung (Desires or sexual attraction seeking gratification). Kerana satu situasi yang telah menjadi kebiasan atau habit dimana kerana pangkat dan harta membolehkan hati mengikut segala apa yang dimahukan oleh nafsu. Maka terlajaklah kali ini dimana Dia telah dikejutkan oleh sesuatu yang memang dari awal dia sudah tahu tentang rizikonya (macam orang berjudi -

lihat gambar dimana seroang gambler membuat tempahan dengan Bookie?)

2] Faktor keduanya boleh diterangkan oleh kartu berikut:

Merujuk kepada seorang lelaki yang berumur tetapi berdarah muda. Lelaki yang tidak matang dari segi emosi, bersikap adventurous dan adalaknya terlalu melulu tanpa berfikir panjang.
Yang sering membawa kecelakaan kepada lelaki ini ialah sikap melulu membabi buta dan juga kehendak untuk kebebasan yang tidak dapat dibendung membawa bencana pada dirinya dan juga orang orang yang terdekat dengannya ---could this be Uncle Seekers?

Bersama lelaki ini, perhubungan Aishah dengannya sebenarnya bukan satu "percintaan" suci dan kekal yang lahir dari keikhlasan hati nurani.

Kedua dua mereka masuk dalam perhubungan ini hanya "Temporary" atau dari awalnya bertujuan SEMENTARA.

Faktor faktor yang mempengaruhi situasi sekarang dapat diterangkan oleh kartu berikut:

Satu situasi impasse kelihatan disini. Jalan penyelesaian nampaknya sukar dan kedua dua belah pihak sedang menghadapi satu situasi mencabar. Dukacita, depression, endless worrying nampaknya untuk kedua belah pihak.

Ini merupakan Kes besar yang menjadi tumpuan ramai. Kes ini dilihat dari kacamata masyarakat sebagai sesuatu yang amat disyakki kejujuran kedua dua belah pihak.

Apakah pengaruh yang semakin bertambah dalam kes ini. Kartu berikut dapat menjelas:


Kes yang menjadi buah mulut ramai......kes yang melibatkan tergadainya maruah. Kes yang akan membabitkan perkara perkara lain (airing of dirty laundry untuk seisi keluarga Aishah)
Kehancuran dalam keluarga dan kasih sayang.

Bertambahnya penipuan dan pembohongan oleh kedua belah pihak.

Apakah pengaruh yang semakin berkurangan dalam kes ini. Kartu berikut pula memberi penjelasan:

Nampaknya Siti Aishah akan kehilangan ramai sahabat handai. Sangat kurang orang yang setia dan menghormati beliau lagi. Keadaan Siti Aishah akan menjadi umpama "Orang yang dah jatauh ditimpa tangga".

Pertolongan yang diharapkan tidak akan diperlolehi oleh beliau sekeluarga.

Rezekipun nampaknya semakin mengecut....."Kapal beliau sekeluarga mungkin boleh menghadapi kehancuran jika tidak berhati hati!!!

Apa yang belum berlaku lagi dimana perlu Aishah dan keluarga perlu beri perhatian:

Nampaknya Kes Saman ini akan memakan banyak harta Siti Aishah. Kes ini masuk mahkamah atau tidak, menang atau kalah....tetap Aishah akan mengalami kerugian besar.

Uncle Seekers dan bapanya, digambarkan disini sebagai the Thief that will take away a large amount of Aishahs fortune.

Menang atau kalah Aishah Sekeluarga akan mengalami kelukaan (tak bermakna fizikal, boleh juga bermakna mental atau spiritual)

Apakah kesudahanya (ramalan ini berpandukan faktor dan keadaan semasa. tidak statik dan berubah mengikut pengaruh terkini):

Kedua dua kartu berikut boleh memberi gambaran semasa:


Nampaknya kes ini menambahkan kebencian dan permusuhan besar diantara kedua dua keluarga untuk masa yang lama. Amat membimbangkan impaknya keatas kedua dua keluarga Alattas dan Siti Aishah. Pride and Arrogance will take centre stage in this whole situation. Its very dangerous for both families......

KESIMPULAN:
Pada pendapat saya, berpandukan pembacaan metafizik, langkah sebainya untuk Siti Aishah sekeluarga ialah membuat out of court settlement kerana keluarga mereka akan dicemari....they have a lot more to lose as compared to keluarga Alattas.......

Nota

Terima kasih kepada Mas Kancil . Seperti yang lepas-lepas, artikel ini saya anggap sebagai penglipur lara. Mas Kancil tidak pernah memaksa pembaca untuk mempercayai. Tepuk dada tanya selera.

Kamus Dewan Bahasa Edisi Keempat 2005

1. Metafizik - Falsafah atau ilmu pengetahuan mengenai segala yang di luar alam biasa atau yang tidak kelihatan, maakulat

2. Maakulat -(Arab) Ilmu pengetahuan berkenaan sesuatu yang ghaib (dengan berdasarkan akal fikiran)


courtesy of uncleseekers

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.