`


THERE IS NO GOD EXCEPT ALLAH
read:
MALAYSIA Tanah Tumpah Darahku

LOVE MALAYSIA!!!


Monday, April 28, 2014

Janda dicekup bersekedudukan dengan kekasih

ANAK lelaki janda (kanan) lena tidur ketika pemeriksaan dillakukan.


Read more: http://biaqpila.blogspot.com/2014/04/janda-tak-tahan.html#ixzz30AHRLmLE


BATU BERENDAM - Seorang janda yang sanggup membawa anak kecil untuk bersekedudukan dengan teman lelaki antara tujuh pasangan ditahan penguatkuasa dalam serbuan di sebuah hotel bajet di Taman Merdeka Permai, di sini, semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 3.30 pagi, wanita berusia 33 tahun turut membawa anak lelaki lima tahun itu ditahan bersama pasangannya berumur 43 tahun ketika menghabiskan masa cuti hujung minggu ke negeri ini.


Terdahulu, pasangan tersebut yang berasal dari Kuala Lumpur cuba menyembunyikan status sebenar dengan mengaku sudah berumah tangga ketika disoal siasat polis sebelum diserahkan kepada penguatkuasa Jabatan Agama Islam Melaka (Jaim) yang mencurigai mereka.

Menurut sumber, kedua-duanya antara tujuh pasangan ditahan penguatkuasa Jaim kerana berkhalwat ketika serbuan dalam operasi bersepadu di tiga buah hotel bajet dua lokasi berasingan di Batu Berendam.

“Sebaik sahaja pintu bilik diketuk oleh anggota polis yang menyertai Ops Gejala Sosial berkenaan, seorang lelaki muncul di balik pintu dan mengaku sudah berkahwin dan mempunyai anak.

“Namun apabila kita membuat siasatan awal, mereka gagal menunjukkan bukti pernikahan dan kemudian mengaku baharu berkenalan serta belum berkahwin,” katanya di sini, semalam.

Sementara itu, Ketua Pegawai Penguat Kuasa Jaim, Rahimin Bani berkata, selain mereka terdapat enam pasangan lain berusia dari sembilan hingga 45 tahun ditahan kerana melakukan maksiat.

“Semuanya ditahan di bawah Seksyen 53 Enakmen Kesalahan Syariah Negeri Melaka 1991 kerana bersekedudukan dan jika sabit kesalahan boleh didenda RM3,000 atau penjara 24 bulan atau kedua-duanya sekali,” katanya.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.