`


THERE IS NO GOD EXCEPT ALLAH
read:
MALAYSIA Tanah Tumpah Darahku

LOVE MALAYSIA!!!


Wednesday, December 31, 2014

Ada kambing panas bontot lalu salahkan TNB dan tasek kenyir


Khabarnya ada kambing dah mula menggelupar lalu mula nak salahkan TNB dan sg kenyir. Padahal jauh dari tasek kenyir .....


KECOH AIR EMPANGAN TEMBAT TASIK KENYIR DI KAITKAN DENGAN BANJIR DI KELANTAN?

Dakwaan mengatakan Empangan baru (Second Hyroelectronic Dam) di Tembat Tasik Kenyir adalah punca sebenar banjir besar yang berlaku di Kelantan.

INI ADALAH TIDAK BENAR kerana Both empangan (puah & tembat) masih lagi dalam pembinaan masih belum mencapai bekalan penuh.

Menurut Pegawai Operasi TNB Jenagor Kenyir semua air takungan (discharge penjanaan) & air limpahan (jika melebihi paras bekalan penuh) di Empangan Baru Tembat tidak akan masuk ke mana-mana sungai lain di kawasan Kelantan melainkan ke Tasik Kenyir.


Dari Tasik Kenyir hanya satu empangan sahaja yang akan mengalirkan limpahan air keluar melalui Empangan Tasik Kenyir Jenagor Terus Sungai Terengganu dan laut.

Ini tiada mengena dengan kawasan Gua Musang, Kuala Krai dan Kota Bharu yang di kaitkan dengan Air limpahan Tembat Kenyir.


Kenapa tidak di kaitkan dengan kemusnahan hutan di Lojing, Menyebabkan Kawasan takungan air di kawasan itu tertutup akibat kerakusan projek balak husam musa, Exco Kerajaan Negeri Kelantan?King TTimes

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.