
Omak Kau mendapat maklumat dengan bergambar memberitahu betapa Pasaraya Tesco Jitra Kedah katanya menjual sabun serbuk jenama FAB 800g melebehi dari yang ditetapkan oleh pengeluar/pengilang produk berkenaan.
Pengilang/pengeluar menetapkan harga produk tersebut ialah RM4.50 sepeket tetapi pasaraya berkenaan telah menjualnya kepada pelanggan dengan harga RM5 .. melebehi 50sen sepeket.
Harap kementerian yang Hasan Malek jaga sila ambil perhatian dan tindakan selanjutnya ... mohon janganlah keluar kenyataan gred semborono kalau rasa mahal jangan beli sebab pengeluar dah tetapkan harga maksimun mengapa perlu pasaraya berkenaan menjual lebih dari sepatutnya.
Pasaraya Tesco dalam masa yang sama perlu juga memberikan respon dan penjelasan demi pencerahan dan kebenaran.
Lazim yang terjadi pekedai atau pasaraya jual lebih rendah lagi bukan sebaliknya.

No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.