`


THERE IS NO GOD EXCEPT ALLAH
read:
MALAYSIA Tanah Tumpah Darahku

LOVE MALAYSIA!!!


Thursday, January 31, 2013

Samy Vellu tekad tawan semula Sg Siput


WARTAWAN SINAR HARIAN
30 Januari 2013
Malaysia dapat projek RM10 Billion di Bangladesh
KUALA LUMPUR - Bekas Presiden MIC, Datuk Seri S. Samy Vellu bertekad untuk mengembalikan kawasan Parlimen Sungai Siput, Perak ke tangan Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

Bagaimanapun, duta khas ke India dan Asia Selatan Bagi Infrastruktur itu berkata, beliau menyerahkan kepada pucuk pimpinan parti berhubung pemilihan calon untuk bertanding di kawasan itu.

Samy dilantik sebagai penyelaras jentera pilihan raya BN di Sungai Siput pada November lepas.

"Saya dilantik oleh Perdana Menteri (Datuk Seri Najib Tun Razak) untuk mengetuai BN di Sungai Siput. Tugas saya untuk jadikan Parlimen Sungai Siput kawasan BN. Itu saja.


"Tugas yang diberi saya mahu selesaikan. Saya tidak bincang mengenai siapa akan jadi calon atau lain-lain," katanya kepada Bernama selepas rakaman program Hello Malaysia edisi Tamil terbitan Bernama TV hari ini.
Samy Vellu berkata demikian ketika ditanya sama ada beliau berminat bertanding semula di kawasan yang pernah disandangnya selama lapan penggal itu.

Dalam pilihan raya umum 2008 Samy Vellu kalah kepada Michael Jeyakumar Devaraj yang bertanding atas tiket PKR. - Bernama

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.