`

THERE IS NO GOD EXCEPT ALLAH
read:
MALAYSIA Tanah Tumpah Darahku

LOVE MALAYSIA!!!                                                                                                                                     KKLIU 1211/2017
CLICK HERE :http://oze.my/Wednesday, July 5, 2017

Rafizi congak minyak naik, cadang harga siling RM1.80Ahli Parlimen Pandan, Rafizi Ramli mencongak harga petrol gred RON95 akan naik antara dua hingga tiga sen selama dua minggu bermula tengah malam ini. Ini adalah berdasarkan jumlah kiraan harga RON95 yang merujuk kepada laporan Means of Platts Singapore (MOPS), kata beliau yang juga naib presiden PKR dalam kenyataan. "Harga RON95 dijangka naik antara dua hingga tiga sen bermula malam ini. "Oleh kerana harga minyak mentah juga mula naik kembali sejak minggu lepas, maka suasana harga RON95 naik setiap minggu ini dijangka berterusan minggu depan sebanyak 2 ke 3 sen lagi," jelas beliau. Pada masa yang sama, Rafizi turut mencadangkan kerajaan agar menetapkan harga siling gred itu pada paras RM1.80 seliter. 

"Mengambil kira suasana pasaran harga minyak mentah yang berlegar di antara AS$45 ke AS$55 setong dalam tempoh enam bulan lepas, saya mencadangkan harga siling sebanyak RM1.80 seliter (iaitu harga RON95 mengikut formula pada harga minyak mentah Brent sekitar USD45 setong)," ujar beliau. Kira-kira dua bulan yang lalu, Barisan Nasional mendakwa Malaysia merupakan antara 10 negara minyak termurah dunia dan jauh lebih murah berbanding Emiriah Arab Bersatu (UAE) dan Oman. 

Mengulas lanjut, Rafizi berkata, kaedah harga petrol bersubsidi yang tertakluk kepada kuota setiap pengguna layak diperkenalkan bagi mengelakkan rakyat terkena tempias kesan negatifnya. 

"Saya telah lama mengutarakan cadangan ini yang saya masukkan di dalam buku bertajuk Panduan Bina Semula Negara”yang dilancarkan dua bulan lalu," katanya. 

Kaedah itu boleh diguna pakai dengan semua rakyat Malaysia yang mempunyai lesen memandu berhak membeli minyak bersubsidi tertakluk kepada jumlah penggunaan maksima bulanan, menurutnya. 

Selagi penggunaan tidak melebihi jumlah pengunaan maksima bulanan, harga petrol dan diesel yang dibayar adalah harga bersubsidi manakala bagi setiap liter yang digunakan melebihi jumlah penggunaan maksima bulanan, pengguna perlu membayar harga penuh tanpa subsidi, katanya. 

"Sistem subsidi yang tertakluk kepada jumlah penggunaan maksima bulanan ini akan beroperasi menggunakan MyKad di stesen-stesen minyak. 

oleh : RAKYAT MARHAEN 

1 comment:

 1. ASS..WR.WB.SAYA pak alresky TKI BRUNAY DARUSALAM INGIN BERTERIMA KASIH BANYAK KEPADA EYANG WORO MANGGOLO,YANG SUDAH MEMBANTU ORANG TUA SAYA KARNA SELAMA INI ORANG TUA SAYA SEDANG TERLILIT HUTANG YANG BANYAK,BERKAT BANTUAN AKI SEKARAN ORANG TUA SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTAN2NYA,DAN SAWAH YANG DULUNYA SEMPAT DI GADAIKAN SEKARAN ALHAMDULILLAH SUDAH BISA DI TEBUS KEMBALI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN EYANG WORO MANGGOLO MEMBERIKAN ANGKA RITUALNYA KEPADA KAMI DAN TIDAK DI SANGKA SANGKA TERNYATA BERHASIL,BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU SAMA SEPERTI KAMI SILAHKAN HUBUNGI NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-3744-3355) JANGAN ANDA RAGU ANGKA RITUAL EYANG WORO MANGGOLO SELALU TEPAT DAN TERBUKTI INI BUKAN REKAYASA SAYA SUDAH MEMBUKTIKAN NYA TERIMAH KASIH
  NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-3744-3355)
  BUTUH ANGKA GHOIB HASIL RTUAL EYANG WORO MANGGOLO


  >>>>>TOTO TOGEL MALAYIA KLIK DISINI <<<<<

  DIJAMIN TIDAK MENGECEWAKAN ANDA APAPUN ANDA MINTA INSYA ALLAH PASTI DIKABULKAN BERGAUNLAH SECEPATNYA BERSAMA KAMI JANGAN SAMPAI ANDA MENYESAL
  angka;GHOIB: singapur
  angka;GHOIB: hongkong
  angka;GHOIB; malaysia
  angka;GHOIB; toto magnum 4d
  angka"GHOIB; laos…
  angka"GHOIB; macau
  angka"GHOIB; sidney
  angka"GHOIB: vietnam  ReplyDelete