`


THERE IS NO GOD EXCEPT ALLAH
read:
MALAYSIA Tanah Tumpah Darahku

LOVE MALAYSIA!!!


 

Selamat Menyambut Pesta Kaamatan 2023

Thursday, May 19, 2022

Pemandu ‘gatal’ cabul penumpang ditahan

 

Polis berkata suspek berusia 33 tahun ditahan di rumahnya di Ulu Tiram, malam tadi. (Gambar AFP)

PETALING JAYA: Polis menahan seorang pemandu e-panggilan kerana disyaki mencabul kehormatan seorang wanita yang juga penumpangnya dalam kejadian di Johor Bahru, kelmarin.

Ketua Polis Johor Bahru Selatan, Raub Selamat, berkata suspek berusia 33 tahun ditahan di kediamannya di Ulu Tiram, Johor, malam tadi.

Katanya, kejadian berlaku ketika mangsa berusia 23 tahun baru pulang dari tempat kerja di sebuah pusat beli-belah di Johor Bahru dengan menempah perkhidmatan e-panggilan untuk pulang ke rumah di Permas Jaya.

“Ketika dalam perjalanan, suspek beberapa kali meminta mangsa duduk di tempat duduk hadapan. Namun mangsa menolak kerana bimbang keselamatan dirinya.

“Semasa kenderaan yang dipandu suspek berada di Jalan Bakar Batu berhampiran persimpangan South Key, mangsa terpaksa menuruti kehendak suspek dengan berpindah ke tempat duduk penumpang hadapan.

“Suspek bertindak mencabul mangsa beberapa kali, sebelum mangsa berjaya menolak suspek dan melepaskan diri dengan keluar dari kenderaan itu,” katanya menurut laporan Harian Metro.

Raub berkata, susulan itu mangsa membuat laporan polis berhubung kejadian.

Katanya, polis turut merampas telefon, Perodua Alza berwarna putih dan kunci yang digunakan suspek semasa kejadian.

“Kes disiasat mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan. Polis menasihatkan orang ramai terutama penumpang wanita agar sentiasa berwaspada semasa menggunakan perkhidmatan e-panggilan ketika bersendirian,” katanya. - FMT

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.