`

THERE IS NO GOD EXCEPT ALLAH
read:
MALAYSIA Tanah Tumpah Darahku

LOVE MALAYSIA!!!                                                                                                                                     KKLIU 1211/2017
CLICK HERE :http://oze.my/Sunday, November 20, 2016

SIAPA KITA – NAJIB REGIM ATAU RAKYAT? ‘GST-LAH YANG MENYELAMATKAN KITA’ – RAHMAN DAHLAN

KUALA LUMPUR – “Keadaan ekonomi negara yang mencabar pada masa ini sehingga meningkatkan kos sara hidup rakyat adalah disebabkan oleh faktor luaran dan bukannya faktor dalaman,” kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Abdul Rahman Dahlan.
Menurutnya, parti politik dan kerajaan yang ada tidak akan bertindak memberikan kesengsaraan seperti itu kepada rakyat kerana ia akan mengurangkan sokongan mereka.
“Kita faham dan kerajaan bertindak balas mengikut kemampuannya dalam  keadaan ekonomi yang agak bercelaru dari segi cabarannya.
“Keadaan ini terpaksa diterjemahkan kepada pengurangan subsidi ataupun penstrukturan semula subsidi dan ini adalah respons kita kepada faktor luaran,” katanya.
Beliau berkata demikian selepas menjadi speaker Sesi Pertama: Diskusi Ekonomi pada Konvensyen Pemerkasaan Agenda Ummah (K-PAU) 2.0 yang dipengerusikan Ahli Majlis Tertinggi Umno, Datuk Dr Irmohizam Ibrahim di Pusat Dagangan Dunia Putra, di sini hari ini.
Terdahulu dalam sesi soal jawab diskusi itu, Abdul Rahman berkata, hasil kutipan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) berjaya menyelamatkan kewangan negara ekoran penurunan harga minyak di pasaran dunia sejak 2014.
Menurutnya, pendapatan negara daripada penjualan minyak kira-kira RM40 bilion menurun separuh ekoran kejatuhan harga minyak.
“Bayangkan anda kehilangan separuh daripada gaji anda setiap bulan tanpa notis dan pemberitahuan awal. Itulah yang berlaku ekoran penurunan harga minyak.
“GST lah yang telah menyelamatkan kita dan sejarah negara kita akan memberikan satu pujian kepada kepimpinan parti kita kerana berani untuk mewujudkan GST,” katanya.
Konvensyen ini akan memperhalusi usul bagi Perhimpunan Agung Umno (PAU) tahun ini daripada 691 usul yang telah dibincang dan dipersetujui di pelbagai peringkat parti sebelum ini.
Kesemua usul yang dirumuskan kemudiannya akan disalurkan kepada kluster usul untuk dibahaskan pada PAU nanti.
– Bernama

1 comment:

 1. Saya ingin menyampaikan kepada seluruh Tki yang bekerja di negeri orang saya ibu sukma seorang TKI DI MALAYSIA pengen pulang ke indo tapi gak ada ongkos sempat saya putus asah apalagi dengan keadaan hamil gaji suami itupun buat makan sedangkan hutang banyak kebetulan suami saya buka-buka facebook mendapatkan nomor aki katanya bisa bantu orang melunasi hutang melalui jalan TOGEL dengan keadaan susah jadi saya coba hubungi aki dan minta angka bocoran MALAYSIA angka yang di berikan 4D ternyata betul-betul tembus 100% bagi saudarah-saudara di indo mau di luar negri apabila punya masalah hutang sudah lama belum lunas jangan putus asah beliau bisa membantu meringankan masalah anda hubungi aki wijoyo di nomor +6282346668257--/-0823-4666-8257-silahkan buktikan sendiri aki tidak melayani SMS demi allah saya sudah membuktikan. untuk info lebih jelas silakan klik disini


  angka;GHOIB: singapura

  angka;GHOIB: hongkong

  angka;GHOIB; malaysia

  angka;GHOIB; toto magnum

  angka”GHOIB; laos…

  angka”GHOIB; macau

  angka”GHOIB; sidney

  angka”GHOIB: vietnam

  angka”GHOIB: korea

  angka”GHOIB: brunei

  angka”GHOIB: china

  angka”GHOIB: thailand

  ReplyDelete