`

THERE IS NO GOD EXCEPT ALLAH
read:
MALAYSIA Tanah Tumpah Darahku

LOVE MALAYSIA!!!                                                                                                                                     KKLIU 1211/2017
CLICK HERE :http://oze.my/Monday, February 6, 2017

‘KU NAN ADA AGENDA’

EORGETOWN – Hasrat Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor ingin menjadikan Pulau Pinang sebahagian dari Wilayah Persekutuan dilihat ada agenda tertentu.
Penasihat DAP, Lim Kit Siang berkata, hasrat Tengku Adnan bermakna tiada pilihan raya negeri di Pulau Pinang, tiada ketua menteri, tiada Exco dan sidang Dun.
Menurutnya, cadangan itu jelas menunjukkan BN dan Umno tidak mempunyai harapan memperoleh sokongan pengundi Melayu dan bukan Melayu.
“Hasrat Ku Nan ini ada udang di sebalik batu. Beliau akan gunakan hasratnya ini untuk memfitnah DAP dan Kerajaan Pulau Pinang dengan menggunakan isu perkauman. Umno dan BN kini dalam ketakutan kerana akan kehilangan lebih banyak kerusi, bukan sahaja di Pulau Pinang malah seluruh negara pada PRU14,” katanya.
Ketua Parlimen DAP itu berkata demikian  di Majlis Rumah Terbuka Tahun Baharu Cina DAP Pulau Pinang, semalam.
Kelmarin, Tengku Adnan dilaporkan berkata, cadangannya itu bagi memastikan Pulau Pinang mendapat limpahan pembangunan yang sama rata.
Menurut Tengku Adnan, beliau bukan berniat mahu meluaskan kuasa ke negeri itu, sebaliknya disebabkan keprihatinan terhadap nasib Melayu di sana.
Kit Siang yang juga Ahli Parlimen Gelang Patah turut meminta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) membuka kertas siasatan terhadap Tengku Adnan berhubung pelaburan Kerajaan Pusat bernilai RM5 bilion ke atas Wilayah Persekutuan Labuan.
“Ketika Labuan diambil menjadi Wilayah Persekutuan, Ketua Menteri Sabah ketika itu, Tan Sri Harris Salleh tidak bersetuju dengan tindakan itu. Malah tahun lalu, beliau meminta Kerajaan Pusat mengembalikan Labuan kepada
Sabah kerana janji BN dan Umno untuk menjadikan Labuan sebagai bandar berdaya maju tidak ditepati.
“Bukan sahaja tidak ditepati, malah diabaikan Kerajaan Pusat. Persoalannya, di mana wang RM5 bilion itu disalurkan sedangkan Tengku Adnan sendiri mengatakan peruntukan itu untuk pembangunan Labuan,” katanya.
– Sinar Harian

1 comment:

 1. Assalamualaikum.Wr.Wb perkenalkan saya seorang TKW ARAB SAUDI
  Saya ingin berbagi cerita siapa tau bermanfaat kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di ARAB SAUDI jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampung, jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan AKI BROMO dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul-betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di ARAB SAUDI, akhirnya saya coba untuk menhubungi AKI BROMO dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor, dan nomor yg diberikan AKI BROMO memang betul-betul terbukti tembus 100% dan saya sangat bersyukur berkat bantuan AKI BROMO kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,mungkin saya tidak bisa membalas budi baik AKI, sekali lagi makasih yaa KI atas bantuannya dan bagi teman-teman yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,Jadi buat yang pengen seperti saya silahkan hubungi (AKI BROMO) di nomor 085-288-958-758 Anda tidak usah ragu akan adanya penipuan atau hal semacamnya sebab saya sudah membuktikan sendiri keampuhan bantuan beliau kini giliran Anda trimahkasi… insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar-benar kisah nyata dari saya seorang TKW... Jika anda kurang percaya atau kurang yakin >>>>KLIK DISINI<<<<<

  SEKEDAR INFO: SEDIKIT BANTUAN DARI AKI BROMO.???
  1.MASALAH EKONOMI
  2.TERLILIT HUTANG
  3.PESUGIHAN
  4.DANA GAIB/UANG BALIK
  5.PENGLARIS BISNIS
  6.TOGEL
  7.PERLANCAR DALAM BERBAGAI HAL
  8.MASALAH RUMAH TANGGA DAN LAIN-LAIN.

  Jadi kepada teman-teman yang lagi mengalami masalah, jangan anda putus asah,,,(AKI BROMO) akan membantu anda semua dalam berbagai suatu masalah dan ingin merubah nasib anda seperti saya apa bila ada waktu silahkan hubungi (AKI BROMO) Di Nomor: 085-288-958-758 dan dengan penuh harapan yakin dan percaya insya ALLAH apa yang anda ingingkan pasti tercapai.

  ReplyDelete