`

THERE IS NO GOD EXCEPT ALLAH
read:
MALAYSIA Tanah Tumpah Darahku

LOVE MALAYSIA!!!                                                                                                                                     KKLIU 1211/2017
CLICK HERE :http://oze.my/Saturday, April 15, 2017

MUHYIDDIN: ‘TAK MAHU RAKYAT TERUS DITIPU’

KOTA BHARU – Bersatu mahu rakyat sedar dan tidak terus tertipu dengan sandiwara politik yang sedang berlaku di negara ini.
Presidennya, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, sehubungan itu Jelajah Semarak dianjurkan bagi membongkar skandal yang dilakukan oleh Umno bagi meningkatkan kefahaman rakyat terhadap isu semasa.
“Rakyat perlu sedar dan tahu permasalahan yang sedang berlaku, di mana penyalahgunaan kuasa, penyelewengan dan rasuah yang  semakin berleluasa.
“Kita akan perhebatkan Jelajah Semarak ini ke seluruh negara di mana ia akan bermula di Kelantan pada malam ini (semalam),” katanya pada kepada media pada Majlis Perasmian Pejabat Bersatu Kelantan di sini, semalam.
Muhyiddin berkata, Bersatu telah menemui kekuatannya di Kelantan apabila menerima sokongan padu daripada ahli baharu yang yakin dengan misi yang dibawa parti itu.
“Hampir semua bahagian telah ditubuhkan di negeri ini. Perlu diingatkan bersatu baru tujuh bulan ditubuhkan tetapi sudah dapat sebahagian besar penyokong yang berbilang kaum.
Justeru, beliau mahu lebih banyak aktiviti dilaksanakan selepas ini.
“Kita harap lepas ini usaha yang dibuat lebih berkesan, gerakkan pelbagai aktiviti terutama bagi penjelasan kepada rakyat menerusi Jelajah Semarak,” katanya.
Dalam perkembangan lain, beliau berkata, Pakatan Harapan juga sedang berbincang strategi yang paling sesuai dan berkesan untuk menang besar dalam PRU14 nanti.
“Kita (Pakatan Harapan) akan bincang strategi paling sesuai bagi memastikan boleh menang kerusi lebih banyak. Kena bincang terperinci  supaya lebih fokus,” katanya.
Tambahnya, diskusi strategi masih dilakukan sekarang sama ada di peringkat negeri mahu pun pusat.
SINAR HARIAN

No comments:

Post a Comment