`

THERE IS NO GOD EXCEPT ALLAH
read:
MALAYSIA Tanah Tumpah Darahku

LOVE MALAYSIA!!!                                                                                                                                     KKLIU 1211/2017
CLICK HERE :http://oze.my/Tuesday, June 20, 2017

Bersabarlah hadapi dugaan, kata Najib

Perdana menteri memetik kisah Nabi yang banyak berdepan cacian dan tentangan tetapi bersabar sehingga berjaya.
najib-islam
KUALA LUMPUR: Datuk Seri Najib Razak hari ini mengajak umat Islam supaya terus mengamalkan sifat sabar dalam mengharungi sebarang dugaan walaupun menghampiri penghujung bulan Ramadan.
Perdana menteri berkata dugaan adalah satu ujian untuk menilai sejauh mana kesabaran dan keimanan di mana berpuasa pada bulan Ramadan sedikit sebanyak mendidik sifat sabar dalam hati dan diri individu.
“Menahan lapar dan dahaga sebagaimana yang dirasai golongan yang kurang bernasib baik memerlukan nilai kesabaran yang tinggi, begitu juga dalam melakukan ibadah sunat sepanjang bulan Ramadan.
“Bayangkan betapa mulianya sifat sabar ini apabila terdapat 43 ayat yang menjelaskan tentang kesabaran dalam al-Quran,” katanya dalam catatan blog www.najibrazak.com.
Beliau berkata sifat sabar ini juga adalah satu sifat yang disukai oleh Allah.
Najib, yang turut memetik kisah Rasulullah dalam memperjuangkan syiar Islam, berkata banyak cabaran, cacian dan tentangan yang baginda hadapi tetapi berkat kesabaran, Islam berjaya disebarkan.
“Justeru itu, saya harap sama-samalah kita mengambil inspirasi akan kesabaran Rasulullah dalam menghadapi dugaan kerana Allah SWT telah menjanjikan kemenangan kepada mereka yang bersabar,” katanya.- FMT

1 comment:

  1. Assalamu alaikum warohmatullahi wabarokatu..Perkenalkan saya mantan TKI Hongkong atas nama IBU BUNAIYA NAIF, Maaf jika kedatangan saya di situs ini mengganggu saudara, Saya ingin berbagi cerita jalan sukses saya.. saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH WIRANG, Saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekarang saya sudah punya segalahnya, Ini semua atas bantuan beliau. Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH WIRANG atas bantuan penarikan dana ghaib tingkat 1 dengan durasi pencairan dana 5 hari tanpa tumbal atau resiko, Alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH WIRANG siapa tahu beliau mau membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan kunjungi situs resmi beliau dengan cara KLIK DISINI Pusat Ilmu Pesugihan atau Call/Hubungi di nomer +6282346667564. Jika kita membahas informasi tentang cara mendapatkan pesugihan yang akurat dan terpercaya sebenarnya sudah banyak iklan iklan ahli spesialis yang bisa membantu kita melalui pesugihan dana gaib akurat yang beredar di internet,
    namun perlu kami tegaskan kepada anda supaya lebih hati hati dalam memilih iklan tentang pesugihan lewat internet termasuk media sosial. karna MBAH WIRANG sampaikan kpd saya MBAH menerima banyak laporan dan keluhan dari masyarakat mengatakan bahwa KYAI, USTADS, DUKUN pesugihan yang beredar di internet jaman sekarang banyak yang merasa dirugikan oleh iklan tersebut.
    kami juga tidak mengharapkan anda untuk lebih memilih melakukan pertolongan kpd MBAH WIRANG akan tetapi anda bisa menilainya sendiri kira kira mana yang paling tepat untuk membantu anda menuju kesuksesan.Sekian terimakasih salam sejahterah...    ReplyDelete