`

THERE IS NO GOD EXCEPT ALLAH
read:
MALAYSIA Tanah Tumpah Darahku

LOVE MALAYSIA!!!                                                                                                                                     KKLIU 1211/2017
CLICK HERE :http://oze.my/Monday, June 12, 2017

Penjawat awam Selangor terima duit raya 2 bulan gaji

Azmin berkata Selangor bercadang memberikan 1 lagi insentif kewangan penghujung tahun ini tertakluk kepada prestasi jabatan dan ahli perkhidmatan awam negeri.
azmin-ali-bonusSHAH ALAM: Menteri Besar Selangor Datuk Seri Mohamed Azmin Ali hari ini mengumumkan bantuan khas kewangan sempena Aidilfitri sebanyak 2 bulan gaji kepada kakitangan kerajaan negeri yang akan dibayar 21 Jun ini.

Beliau berkata seramai 17,703 penjawat awam Selangor bakal menerima bantuan kewangan khas itu yang membabitkan peruntukan RM63.3 juta.
“Ini adalah tanda penghargaan kepada penjawat awam di atas komitmen dan dedikasi mereka dalam memaju dan membangunkan negeri Selangor.
“Dan ini juga berdasarkan prestasi kewangan semasa dan sebab itu kita bersetuju memberikan bantuan ini kepada penjawat awam,” katanya ketika berucap pada Majlis Rapat Ramadan Penjawat Awam bersama Menteri Besar Selangor di Auditorium Dewan Jubli Perak.
Beliau berharap pemberian bantuan khas itu dapat meringankan beban kewangan penjawat awam negeri bagi persiapan menyambut Aidilfitri.
Azmin berkata kerajaan negeri Selangor turut bercadang memberikan 1 lagi insentif kewangan kepada penjawat awam pada penghujung tahun ini, namun ia tertakluk kepada prestasi jabatan dan ahli perkhidmatan awam negeri.
“(Jumlah) insentif itu akan kita umumkan kelak dan ia bergantung kepada prestasi jabatan dan ahli. Sekiranya mereka berkhidmat dengan lebih cemerlang, sudah tentu mereka mendapat ganjaran lebih besar,” katanya. -FMT

No comments:

Post a Comment