`


THERE IS NO GOD EXCEPT ALLAH
read:
MALAYSIA Tanah Tumpah Darahku

LOVE MALAYSIA!!!

 



Tuesday, November 11, 2025

Baru 2 bulan keluar penjara, Kucai ditahan semula curi kereta, kabel

Polis berkata suspek bersama rakannya dikatakan mempunyai kemahiran mencuri kenderaan dalam lima minit guna 'Allen key'.

Kereta digunakan suspek ketika melakukan kegiatan jenayah. (Gambar Facebook Polis Kuala Muda)
PETALING JAYA:
 Seorang lelaki baru keluar penjara dua bulan lalu, ditahan semula kerana mencuri kenderaan dan kabel syarikat telekomunikasi di Kedah.

Warga tempatan berusia 21 tahun itu yang mempunyai lima rekod lampau berkaitan dadah dan lima rekod jenayah, dipercayai bekas pekerja sebuah syarikat telekomunikasi.

Ketua Polis Kuala Muda, Hanyan Ramlan, berkata suspek dikenali Kucai ditahan bersama tiga rakannya berusia 21 hingga 25 tahun dalam tiga serbuan berasingan menerusi Op Lejang sejak bulan lalu.

“Selepas keluar penjara, suspek dikatakan mengajak tiga rakannya mencuri kabel dan kenderaan.

“Mereka dikatakan mempunyai kemahiran mencuri kenderaan yang hanya mengambil masa kira-kira lima minit menggunakan ‘Allen key’,” katanya menurut Berita Harian.

Beliau berkata, suspek menyasarkan Proton Wira dan akan menggunakannya untuk meronda kawasan perumahan bagi mencari sasaran sesuai.

Katanya, kumpulan itu turut membawa peralatan khas seperti ‘T- handle’ dan ‘Allen key’ diubah suai.

Menurutnya, semua suspek berasal dari Sungai Petani itu disyaki turut terbabit melakukan kegiatan jenayah di daerah Kulim, Yan, Pendang dan Seberang Perai Utara di Pulau Pinang. - FMT

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.