`


THERE IS NO GOD EXCEPT ALLAH
read:
MALAYSIA Tanah Tumpah Darahku

LOVE MALAYSIA!!!


Friday, August 19, 2022

2 rumah kongsi pekerja, kantin hangus dalam kebakaran

 

Kebakaran di kilang kayu di Gua Musang menyebabkan dua rumah kongsi dan kantin pekerja musnah, dalam kejadian malam tadi.

GUA MUSANG: Dua rumah kongsi didiami pekerja warga asing dan sebuah kantin pekerja musnah dalam kebakaran di kilang kayu di Kawasan Perindustrian Gua Musang, di sini, malam tadi.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Gua Musang, Mohd Arifuddin Akif Mohd Noor berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan pada 10.57 malam dan 13 anggota bersama tiga jentera digegaskan ke tempat kejadian yang terletak 10 kilometer dari balai bomba berkenaan.

“Selain dua rumah kongsi dan kantin pekerja yang terbakar 90 peratus itu, kejadian turut menyebabkan dua motosikal turut hangus dijilat api.

“Kebakaran tidak menyebabkan sebarang kecederaan atau kemalangan jiwa dan api berjaya dikawal sepenuhnya pada 1.07 pagi tadi. Punca dan anggaran kerugian sedang disiasat,” katanya.

-ADVERTISEMENT-
Ads by 

Sementara itu, pengusaha kantin berkenaan, Rosuhaizi Zakaria, 51, berkata beliau terdengar bunyi percikan api ketika sedang tidur lalu mengejutkan lima ahli keluarganya untuk menyelamatkan diri.

Katanya, kebakaran dipercayai bermula dari dua rumah kongsi berkenaan dan api marak dengan cepat memandangkan struktur rumah tersebut berasaskan kayu. - FMT

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.