`


THERE IS NO GOD EXCEPT ALLAH
read:
MALAYSIA Tanah Tumpah Darahku

LOVE MALAYSIA!!!





Monday, September 29, 2014

Najib Berucap Hanya Depan Rosmah & Perwakilan Malaysia Di PBB?

Amalkan apa yang kamu cakap, kata pengguna media sosial kepada Najib 

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak diminta melaksanakan apa yang diucapkan di Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) yang menentang segala keganasan golongan pelampau Isis di Syria dan Iraq di negara sendiri. 

Melalui laman sosial Twitter, mereka menyifatkan Najib gagal di negara sendiri dalam mengekang keganasan dan tindakan tidak adil.

Pengarah Eksekutif Peguam Untuk Kebebasan, Eric Paulsen melalui Twitternya menulis @NajibRazak berkata yang betul di PBB tetapi gagal sepenuhnya di negara sendiri Malaysia.

"Umno, Isma, Perkasa, Utusan, Jakim, Jais adalah contoh pelampau yang dilihat oleh semua orang."


Beliau menambah: "Di PBB @Najib Razak mencadangkan kedamaian & kesederhanaan tetapi tidak ada sikap sebegitu di Malaysia- semuanya diuruskan menggunakan Akta Hasutan."

Ia diikuti oleh respon dari pengikut Twitter beliau, People Power yang menggunakan akaun @peoplepowerr yang menulis: "Dia jaguh dunia tetapi bukan jaguh kampung."

Seorang lagi pengguna Twitter, Hafiz Noor Shams mengingatkan Najib tentang kenyataan beliau sebelum ini dengan menggunakan akaun @_earth: "Najib di PBB, Kami anti Isis. Najib bersama Umno: Kita patut contohi keberanian Isis."

Najib ketika meraikan majlis makan malam 25 tahun penubuhan Umno Cheras Jun lalu meminta ahli partinya mencontohi pertubuhan yang memanggil sendiri Isis kerana mereka berjaya mengalahkan tentera Iraq walaupun jumlah mereka jauh lebih kecil.

Sementara itu, peguam hak asasi manusia Latheefa Koya juga menggunakan Twitter hari ini dengan berkata: “Najib menggesa masyarakat global untuk mengalahkan keganasan & sikap tidak bertoleransi agama - hello? Ada kenal Isma & Perkasa?”, merujuk kepada kedua-dua kumpulan hak Islam dan Melayu di Malaysia.

Bekas de facto menteri undang-undang Datuk Zaid Ibrahim juga menulis melalui Twitter @zaidibrahim: “PM dengan wajah manis; bercakap tentang idea-idea yang berbahaya meresapi dunia Islam di New York. Apabila pulang semula, adakah dia akan mengulanginya di Pekan?"

Najib memberitahu PBB bahawa militan Isis memusnahkan kehidupan dan menjadikan masyarakat tidak stabil dan rapuh serta mengancam keselamatan serantau.

"Kami menolak apa yang dipanggil Negara Islam. Kami menolak perkara yang ditakrifkan oleh ekstremisme. Dan kami mengutuk keganasan yang dilakukan atas nama Islam.


"Kita tahu bahawa ancaman kepada keamanan dan keselamatan dunia bukan Islam, tetapi ekstremisme, tidak bertolak ansur, keganasan dan militan. Tindakan militan ini adalah di luar hati nurani dan kepercayaan.

“Mereka melanggar ajaran Islam, contoh yang ditunjukkan oleh Nabi Muhammad dan prinsip undang-undang Islam."

Najid berkata dalam ucapannya bahawa terdapat perkara-perkara utama yang dunia perlu lakukan untuk mengalahkan keganasan dan sikap tidak bertoleransi agama di Iraq dan Syria.

"Pertama, keselamatan dan kenegaraan mesti dikembalikan kepada rakyat Syria dan Iraq.

"Kedua, kita mesti mengejar politik yang berbeza... Kita mesti memecahkan kitaran di mana satu kumpulan mendapat kuasa hanya untuk menggunakannya terhadap yang lain... Oleh itu, kita harus komited untuk politik yang lebih inklusif. – TMI


SEMALAM NAJIB MENYAMPAIKAN UCAPAN DI PERHIMPUNAN AGUNG PERTUBUHAN BANGSA BERSATU (PBB)
DI NEW YORK DI HADAPAN SIAPA?????



Terkejut juga apabila mendapat kiriman gambar yang diambil dari siaran Astro Awani dimana ketika Najib Razak menyampaikan ucapannya di Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa Bersatu di New York, Amerika Syarikat, semalam , beliau berucap dihadapan khalayak kosong .. Yang datang mendengar dari negara-negara luar boleh dibilang dengan jari.

Amat sedih sekali .. nasib baik rombongan Malaysia yang terdiri dari Rosmah Mansur dan Menteri Luar Anifah Aman serta beberapa pegawai dan diplomat hadir .. jika tidak dikira Najib berucap depan mahkluk halus dan bunian jer.

Kalau dengar media arus perdana punya kelentong seolah-olah digambarkan ucapan Najib Razak dinanti-nantikan oleh para perwakilan seluruh dunia.

Hakikatnya??????? .. Lihat sahaja gambar-gambar diatas .. seolah-olah macam kena pulau.

Para ulama dan ilmuan Islam Malaysia khususnya perlu bersikap pro aktif dengan memberikan respons segera mereka terhadap ucapan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak di Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa Bersatu (PBB) semalam, 26hb September 2014.

Dalam ucapan tersebut, Najib menekankan tentang perlunya masyarakat dunia tidak hanya berpada dengan tindakan menumpaskan golongan ekstremis, sebaliknya dalam masa sama perlu bertindak ‘menumpaskan’ idea-idea keganasan dan ideologi yang mereka anuti.

Bagi beliau, usaha membanteras keganasan yang hanya terhenti setakat menumpaskan kumpulan militan dan ekstremis, tetapi tidak turut berusaha mematikan idea-idea keganasan dan ideologi yang mereka anuti, adalah pendekatan lama.

Sehubungan itu, beliau menggesa pendekatan baru dan berbeza diambil, iaitu satu pendekatan yang turut menekankan aspek ‘membunuh’ idea-idea keganasan disamping tindakan pencegahan dan pengawalan terhadap aktiviti-aktiviti militan dan keganasan. 
-omakkau

ULASAN GB

Yang peliknya yang mendengar cuma perwakilan dari Malaysia, itu pun salah seorang yang jadi perwakilan ialah isteri Najib sendiri Rosmah!

If UN assembly had Q&A, Najib would face a FIRING SQUAD over human rights
 

8 comments:

  1. Gambar ada tarikh 2012 dan 2014 - gambar lama Nampak sangat menipunya. Kalau tak suka Najib jangan fitnah mcm ni.

    ReplyDelete
  2. Nampak sangat puak tu nak memburukan PM dan negara kita dgn agendtersembunyinya...

    ReplyDelete
  3. Who wants to listen to that rubbish hypocrite leader anyway? Waiting for Buntutsan to photoshop the picture into a full house crowd!

    ReplyDelete
  4. http://www.therakyatpost.com/news/2015/09/26/picture-of-najib-addressing-empty-un-hall-is-fake/

    ReplyDelete
  5. http://www.therakyatpost.com/news/2015/09/26/picture-of-najib-addressing-empty-un-hall-is-fake/

    ReplyDelete
  6. http://www.therakyatpost.com/news/2015/09/26/picture-of-najib-addressing-empty-un-hall-is-fake/

    ReplyDelete
  7. http://www.therakyatpost.com/news/2015/09/26/picture-of-najib-addressing-empty-un-hall-is-fake/

    ReplyDelete