`


THERE IS NO GOD EXCEPT ALLAH
read:
MALAYSIA Tanah Tumpah Darahku

LOVE MALAYSIA!!!


 

10 APRIL 2024

Thursday, March 31, 2022

Kanak-kanak bawah 12 tahun dibenar masuk stadium mulai esok

 

Prosedur operasi standard memakai pelitup muka jika tidak minum atau makan serta penjarakan sosial di stadium perlu dipatuhi, menurut Menteri Belia dan Sukan Ahmad Faizal Azumu. (Gambar Bernama)

PUTRAJAYA: Kanak-kanak bawah umur 12 tahun akan dibenarkan masuk ke stadium selaras dengan peralihan ke fasa endemik mulai 1 April ini, kata Menteri Belia dan Sukan Ahmad Faizal Azumu.

Selain itu beliau berkata, aktiviti makan dan minum di dalam stadium yang sebelum ini tidak dibenarkan, kini dibolehkan.

“Kementerian Belia dan Sukan (KBS) mengalu-alukan stadium dan pusat kejohanan membenarkan penonton makan dan minum, selain kanak-kanak di bawah umur 12 tahun dibenarkan masuk. Sudah tentu kelonggaran ini disambut baik oleh orang ramai.

“Namun prosedur operasi standard (SOP) memakai pelitup muka jika tidak minum atau makan serta penjarakan sosial perlu dipatuhi,” katanya kepada pemberita selepas melancarkan program Putrajaya Night Ride 2022, malam tadi.

Ahmad Faizal Azumu.

Beliau berkata, Majlis Keselamatan Negara (MKN) akan memperincikan lebih banyak kelonggaran prosedur operasi standard (SOP) dalam masa terdekat.

Terdahulu, Ahmad Faizal melepaskan kira-kira 200 peserta program yang menyertai aktiviti berbasikal serta larian santai sejauh 10 kilometer di sekitar Putrajaya.

Program inisiatif KBS itu bertujuan memperkasakan agenda pembangunan belia dan sukan menerusi gaya hidup aktif dan sihat, termasuk dalam kalangan penjawat awam. - FMT

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.