`


THERE IS NO GOD EXCEPT ALLAH
read:
MALAYSIA Tanah Tumpah Darahku

LOVE MALAYSIA!!!


Friday, September 30, 2022

Remaja terjatuh dalam sungai ditemui lemas

 

Menurut Jabatan Bomba dan Penyelamat Selangor, mayat remaja itu ditemukan terapung kira-kira dua kilometer dari lokasi dia dipercayai terjatuh. (Gambar JBPM)

KUALA LUMPUR: Seorang remaja lelaki yang dilaporkan hilang selepas terjatuh ke dalam sungai semasa dia cuba mengambil bola petang semalam, ditemukan mati lemas di Jalan Bukit Lanchong, Kampung Bukit Lanchong, hari ini.

Mayat Wan Mohamad Hafiq Wan Ismail, 13, ditemukan terapung pada 8.21 pagi ini, kira-kira 2 kilometer dari lokasi dia dilaporkan terjatuh.

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Selangor, Norazam Khamis, berkata bomba yang menerima laporan mengenai kejadian itu pada 4.56 petang, melakukan pemantauan di lokasi terlibat, sebelum operasi mencari dan menyelamat diserahkan kepada Pasukan Penyelamat di Air.

“Hari ini pencarian dilakukan menggunakan dua bot bermula 8 pagi, dan kira-kira 20 minit kemudian mayat remaja itu ditemukan terapung kira-kira 2 kilometer dari lokasi dia dipercayai terjatuh,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Norazam berkata mayat dibawa ke Pusat Kawalan Bomba dan diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan selanjutnya. - FMT

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.