`

THERE IS NO GOD EXCEPT ALLAH
read:

Wednesday, November 23, 2016

Rayuan Kepada Jamal - Jangan Menyanyi Lagi, Tolong.

3 kali.

Aku dengar lagu tu 3 kali je.
Secara direct la.
Kalau indirect sumpah banyak kali siot.
Nanti aku citer kenapa. 

Kali pertama dekat portal The Star. Kali kedua kat smartphone aku masa nak upload. Kali ketiga time nak tunjuk kat ahli keluarga. 

Bersih 5 gagal. Bersih 5 gagal. Bersih 5 gagal.


Dan dengan hanya 3 kali itu aje, jam-jam seterusnya dalam hidup aku dihantui dengan suara-suara Jamal.

Setiap kali aku nak ternampak tentang BERSIH, aku teringat nyanyian Jamal. Bila aku baca berita Maria Chin. Aku teringat nyanyian Jamal. Bila aku nak semak akta SOSMA (sebab MARIA CHIN) pun aku teringat kat lagu Jamal!

Whatthefuck beb.

JAMAL PUNYA SUARA TAK BOLEH KELUAR KEPALA AKU!!!

Dia ada jampi-jampi ke sebelum nyanyi?

Dah la suara macam pondan. Maaf cakap la. Aku tak sangka seorang samseng yang menjadi sewel boleh bersuara seperti pondan/bapok/maknyah.

Ingatkan suara ada keras-keras.
Kalau lagu sedap suara power takpe juga.
Ini tahhapahapa. Menghantui otak aku.
Aku rasa seram sial.

Btw, aku ada tunjuk video neh kat budak-budak la. Masa tunjuk kat family dalam rumah aku ada banyak budak-budak. Lepas tu budak-budak neh asyik ulang pasang je ajuk Jamal. Dah takde pasal rumah aku penuh dengan nyanyian Jamal dok diulangmain budak-budak.

Masa tu ada orang budak neh. Anak jiran. Umur 12 tahun. Tanya aku. Sapa yang jahat? Aku tak jawab. Aku sebaliknya gelak. Nak tahu tak soalan lengkap dia apa?

Sapa yang jahat neh..
BERSIH ke KOTOR?

KAHKAHKAH
KAHKAHKAHKAH
KAHKAHKAHKAHKAH

Aku tak pernah pula ajar bebudak neh bab MERAH = kotor. Ya, aku akui aku ada hasut bebudak pasal idelogi politik ape bagai neh. Tapi tak pernah lagi aku sebut MERAH = KOTOR.

Sekali budak tu sendiri dah anggap MERAH = KOTOR.

Nampak tak?

Then lepas habis gelak, aku tanya dia. Kau rasa sape? Kotor la. Sebab dia kotor kan?

KAHKAHKAH

Aku gelak balik. Then aku cakap. Pandai pun. Lepas tue bebudak tu berkumpul semula sesama mereka dan sambung layan dan ajuk Jamal.  

Ini juga untuk beri amaran kepada orang ramai. Tak payah la korang nak klik-klik video lagu Jamal tu. Boleh sewel otak kau dengar. Dia akan menghantui hidup kau untuk beberapa hari sebelum kau betul-betul boleh move on. 

Dan kepada Jamal pula. Aku mahu kau berhenti nyanyi terus. Dah la suara kau tu tak sedap. Aksi macam bapok. Lagu pula lagu bodoh. 

Faham?

Harap kau baca la kritikan ke atas kau neh.
Puas ahti aku. 

KAHKAHKAH!

No comments:

Post a Comment