`


THERE IS NO GOD EXCEPT ALLAH
read:
MALAYSIA Tanah Tumpah Darahku

LOVE MALAYSIA!!!

 



 


Monday, March 3, 2025

NGO ingin tawar khidmat guaman kepada pasangan kes langgar di Kajang

 

langgar
Tangkap layar video memaparkan sebuah kenderaan melanggar seorang lelaki.

PETALING JAYA
Sebuah pertubuhan ingin menawarkan khidmat guaman kepada pasangan yang ditahan dalam kes langgar seorang pemandu lori di Bandar Teknologi Kajang, baru-baru ini.

Gerakan Kuasa Rakyat Malaysia (G57) meminta keluarga pasangan terbabit menghubungi seorang peguam yang ia namakan untuk tujuan itu.

“G57 amat menghormati proses undang-undang dalam masa yang sama ingin membantu warga emas terbabit,” kata Pengerusi Zulkarnain Mahdar.

“Dalam pada itu G57 juga berharap agar semua pihak perlu menghormati proses undang-undang.”

Media melaporkan suami isteri warga tempatan, berusia 73 dan 65 tahun, ditahan polis pada Ahad bagi membantu siasatan kes langgar dan cubaan membunuh seorang lelaki.

Polis memaklumkan ia menerima laporan daripada seorang pengadu berhubung kejadian itu petang semalam, dan terdapat satu video merakam kejadian tersebut.

Pasangan tersebut ditahan bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 307 serta 279 Kanun Keseksaan. - FMT

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.