`


THERE IS NO GOD EXCEPT ALLAH
read:
MALAYSIA Tanah Tumpah Darahku

LOVE MALAYSIA!!!


 


Wednesday, February 28, 2018

KENAPA 1MDB HENDAK DITUTUP? ADAKAH KERANA MISI SAMUNANNYA TELAH SELESAI?

Alamakkk…apa pulak ni?
Kenapa tiba-tiba 1MDB mahu ditutup?
Apakah 1MDB hanya diwujudkan untuk membuat hutang, walaupun sebahagian daripada wangnya didapati hilang, lalu apabila hutang-hutang dapat dapat dibayar dengan menggunakan pendapatan kerajaan, syarikat itu perlu ditutup begitu saja?
Bukankah selama ini 1MDB dikatakan syarikat yang baik, asetnya banyak melebihi hutang, ada bangunan tertinggi, ada macam-macam kejayaan dan mampu menghantar jemaah haji ke Mekah setiap tahun?
Jika sudah begitu cerita kejayaannya, mengapa 1MDB hendak ditutup?
Adakah program menghantar jemaah haji ke Mekah juga akan turut terhenti?
Ilmu ekonomi apa yang dipakai dalam mewajarkan penutupan 1MDB ini?
Ataukah 1MDB hanya ditubuhkan untuk melakukan samunan terancang dan apabila misi sudah selesai serta selepas ini tiada apa lagi yang perlu disamun, maka syarikat itu perlu ditutup supaya tidak dijadikan ungkitan pada masa depan?
Jika pun 1MDB mahu ditutup juga, kenapa tidak dilepaskan dahulu laporan audit syarikat yang telah diOSAkan sebelum ini?
Apa pula kata rakyat dan pengundi PRU akan datang, adakah mereka setuju dengan penutupan 1MDB atau mahu kebenaran dan keparat-keparat yang terkait dengannya diadili terlebih dahulu?
Pilihan di tangan kita kali ini. Kitalah, melalui undi PRU 14 nanti yang lebih berkuasa menentukannya.
– http://shahbudindotcom.blogspot.my/

1 comment:

  1. Assalamualaikum wr wb. Saya Sangat berterimah kasih kepada KYAI HJ.UMAR berkat semua bantuan yg diberikan saya sdh buka usaha dan memiliki beberapa Restoran ternama di Surabaya mengatakan ”KYAI HJ.UMAR Saya dulu seperti orang gila, bahkan hendak bunuh diri, usaha saya ditipu sahabat karib dan membawa lari semua uang saya. Saya pun harus menanggung hutang supplier dari usaha kontraktor yang dibawa lari teman saya. Kesana kemari minta bantuan gak ada yang nolong. Bahkan saya sudah keliling Indonesia untuk mendapatkan atau mencari pinjaman dan dana gaib, tapi untung di ujung keputus asa’an saya bertemu dgn KYAI HJ.UMAR yang dikenalkan oleh adik ipar saya, akhirnya bliau menawarkan bantuan Dana Gaib tanpa tumbal/resiko diawal ataupun akhir dan dari golongan putih.setelah persyaratanya dilengkapi dan ritual selesai, MENGEJUTKAN !!!, saya mendapatkan dana gaib sebesar 700jt dihadapan saya.jika mau bukti atau hbu no 0853 9918 5353 KILK DISIINI 2D 3D 4D 5D 6D
    SAYA//

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.